Curriculum Vitae

Michiel Megens is afgestudeerd onderwijzer, muziekleraar en klank- en muziekregisseur. Sinds begin jaren '80 schrijft en speelt hij liedjes en muziekvoorstellingen voor kinderen. Daarnaast is hij actief als componist/musicus, gitaarleraar, opnametechnicus en muziekproducent. De afgelopen jaren heeft hij in opdracht van diverse bibliotheken voorstellingen gemaakt rond het prentenboek van het jaar. Hij schreef liedjes voor het project 'Spraakmakend', een project in Oost-Groningen ter bevordering van het lezen.
In opdracht van Erfgoedpartners Museumhuis Groningen voor Cultuurclick Groningen, speelt hij in 2016 en 2017 op diverse scholen 'De Kiepkerel'. Een muziekvoorstelling met verwerking voor de groepen 3 en 4.

Zijn voorstellingen met muziek ontwikkelt hij in opdracht van diverse organisaties, zoals peuterspeelzalen, scholen, bibliotheken en culturele instellingen. Daarnaast schrijft hij muziek voor korte films en hij componeert voor en speelt in diverse ensembles. In september 2009 is in samenwerking met Betty Sluyzer een cd voor kinderen verschenen. Een tweede cd, met Betty Sluyzer is verschenen in 2010, en een derde cd in 2013. Eind 2008 heeft hij de cd van Johan Hofmann opgenomen. Sinds 2015 werkt hij samen met cineast Anne van Slageren voor diverse producties o.a. NPO,Omrop Fryslan,Tocht om de Noord. In de zomer van 2015 heeft hij de cd van gitariste Sabrina Vlaskalic opgenomen.